10 oktober 2006

BBQ 2

Hierbij een voorbeeld van een barbecue die bezaaid is met groente, waar ik het in BBQ 1 al over had. Venkel valt trouwens niet onder de categorie "gebruikelijke groenten". Daarbij moet je meer aan paprika, courgette, ui en aubergine denken, in plakjes gesneden en na het grillen verwerkt tot een lekkere salade. Wat je hier op onze vakantie-BBQ (foto is van aug. '05 - Bevagna, Italië) ziet was voor ons een first-time experience, maar zeker geen last-time! Het gaat ongeveer zo: je moet de knollen een tijdje laten liggen om ook de kernen te verwarmen, als het geheel wat zachter wordt is het tijd om ze van het rooster te halen. Snij dan de venkelknollen in stukjes, brand je vingers niet, gooi er wat olijfolie, peper en zout over en klaar ben je! Resultaat: een heerlijke venkelsalade, toch geen alledaagse kost? Zo, nu is het tijd voor een lap vlees ;o)

Labels:

Powered by Blogger

© 2010 Datzodoende - All rights reserved