![](http://photos1.blogger.com/blogger2/5839/4288/320/DSC03675.jpg)
Ook wel hete bliksem genoemd, maar in onze familie beter bekend als "stamppot appels". Feitelijk is het puur
gronings genot. Waarom gronings? Omdat het onder andere wordt gemaakt van Groninger Kroon appels en omdat iedereen buiten de provincie je raar aankijkt als je "haite bliksem" zegt. Deze afbeelding vertoont wel een hele bijzondere versie: appels uit de boomgaard van pa en ma en worst van de beste slager van Groningen! Daar komt nog bij dat ik - tot aan 3 dagen terug - in geen jaren "mien bek" meer verbrand heb aan deze overheerlijke kost. Wat kan ik er verder nog over zeggen?
Eigenlijk alleen dit: het smaakt een stuk beter dan het er uitziet!
Labels: Gastronomie, Groningen
2 Comments:
Gulzigaard, en.....het ziet er toch ook nog eens heerlijk uit! m
dat vinden wij idd, maar een ander weet ik niet... moest bij het schrijven van dit stuk op één of andere manier steeds denken aan een suiker- en een zoutpot!? jij ook?
Een reactie posten
<< Home